2012. PNOC narių išvyka į Slovakiją

Slovakia_3
Vykdant Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projektą, Pilaitės vidurinės mokyklos PNOC narių grupė 2012 m.gegužės 30 d. - birželio 4 d. lankėsi Slovakijoje Ružomberoko mieste.

Slovakia_30.5.-6.61

P1100015mieder

P1100113m.giedre

P1100115m.giedre

P1100210m

P1100218m

P1100327m.giedre

P1100329m.giedre

P1100362m

P1100443m.giedre

P1100461m.giedre

P1100547m.giedre

Slovakia_30.5.-6.621

Slovakia_30.5.-6.631

Slovakia_30.5.-6.641

Slovakia_30.5.-6.651

Slovakia_30.5.-6.681

Mokinių atsiliepimai apie kelionę.

Ružomberokas nuostabus miestas. Mane sužavėjo pastatų architektūra, iš pirmo žvilgsnio įsimylėjau kalnus. Šaltinėliai, virstantys kriokliais – užburiantys.
Žmonės draugiški, svetingi, priėmė mus šiltai. Slovakijos pilys pasakiškos, o uolos neapsakomai gražios. Visą kelionę mus lydėjo gera nuotaika.
*************
Kelionė į Slovakiją man labai patiko. Didžiausią įspūdį paliko kelionė į Tatrų kalnus ir aplankytos uolos. Taip pat buvo įdomu pamatyti šalyje esančia Strečno pilį ir apžiūrėti Ružomberoko miestą.
Slovakijos gamta ir kalnų peizažai pasirodė iš tiesų nuostabūs ir įspūdingi.
*************
Slovakija yra nuostabus kraštas ne vien tik savo kraštovaizdžiu, bet ir žmonėmis. Kiekvienas mūsų žingsnis mus stebino vis kitokiu vaizdu: pradėjome nuo mažų kalniukų, taip pat pamatėme neapsakomai gražių pilių, užkopėme net į 1751 m aukštį ir sugebėjome ten užstrigti, deja Tatrų nematėme, tačiau vasaros pradžioj palietėme sniegą. Mano slovakė buvo labai svetinga, kiekvieną dieną ji mane nuveždavo į vis skirtingą vietą, kokių Lietuvoje nėra. Aš džiaugiuosi, kad buvau šitoj kelionėj ir ji mane daug ko išmokė.
*************
Kiekvieną kartą, kai krauniesi lagaminus, galvoji apie savo kelionę. Mano mąstymai apie ją buvo visai kitokie, nei ištikrųjų. Vien tik įvažiavus į Slovakiją, aš jaučiausi laiminga- pamačiau kalnus! Mano akys tiesiog švytėjo iš džiaugsmo! Gamta šioje kelionėje vis mokėdavo kiekvieną kartą nustebinti: nepakartojamos pilys, kurios siekia dangų, taip pat Tatrai, vienas žingsnis ir tu NIEKUR (tarp debesų). Pats geriausias dalykas buvo vasaros pradžioje įsmigti į sniegą ir pažaisti sniego karą. Kai lėkdavome pro peizažus, mano akys juos visada stebėdavo pro mašinos langus ir būdavo labai patenkintos. Oras nebuvo ypatingas tiek žemėje, tiek kalnuose, tiek ir po žeme, tačiau tai visiškai netrukdė.
Slovakai yra draugiški žmonės, to net nesitikėjau. Jie nori bendrauti nors ir negali susikalbėti su manimi, vis tiek stengėsi, labiausiai padėdavo suprasti kūno kalbos gestai. Jie visi smagūs, nuoširdūs ir tiesiog SUPER žmonės, su kuriais be ašarų negalima buvo atsisveikinti!
**************
Ši kelionė man paliko be galo didelį įspūdį. Vos tik atvykus akis stebino nuostabūs Slovakijos kalnai ir gamta, žalumos, miškų gausybė. Atvykę aplankėme ne vieną įdomia vietą: Tatrus, miestą Žiliną, Laisvės uolas ir Strečino pilį. Taip pat smagiai laiką leidome Tatrolandijos vandens parke, kartinguose, kavinėse ir pan. Šeimos mus pasitiko labai šiltai. Savo šeimoje šią savaitę jaučiausi kaip namuose. Atsisveikinti su slovakais ir pačia Slovakija buvo iš tiesų sunku. Norėčiau čia atvykti dar kartą.
**************
Šią kelionę atsiminsiu dar ilgai! Labai patiko! Vos atvykus buvo malonu pamatyti veidus su plačiomis šypsenomis. Slovakai buvo draugiški nuo pirmos susitikimo minutės: visi pasisveikini, pasisiūlė padėti nešti daiktus. Man labiausiai įsiminė jų gamtos grožis. Aplinkui kalnai, kalneliai, miškai, miškeliai, slėniai ir upeliai – labai gražūs. Iš visų kelionių, patirtų per šią savaitę, labiausiai įsiminė kelionė į Tatrus. Nepakartojamas kalnų grožis, vaizdas, atsiveriantis nuo kalno viršūnės, įsimins visam laikui!
**************
Atvažiavus prie Slovakijos mokyklos, mus pasitiko mūsų partneriai iš Slovakijos, kurie kartu su mumis dalyvauja projekte PNOC. Jie mus nusivedė aprodyti mokyklos. Ir pietų į valgyklą. Po pietų mes keliavome pas šeimas, su kuriomis mes gyvenome. Susipažinęs su šeima, aš, Romanas (mano PNOC partneris) ir jo brolis Šanimas su draugu Filipu apžiūrėjome kaimelį ir porą kalnų. Per visą kelionę pamačiau daug istorinių gražių vietų ir susipažinau su Slovakijos kultūra.