2012. Apie mus rašo

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ žaidėjos tapo kūno kultūros mokytojomis

Paskelbta 2012/03/15

Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ moterų krepšinio komanda toliau tęsia švietėjišką veiklą. Vilniaus klubas surengė pirmąją parodomają treniruotę, kuri vadinosi „Pamoka su Kibirkštimi-Tiche-IKI“. Sostinės krepšininkės apsilankė Vilniaus Pilaitės vidurinėje mokykloje ir bendravo su 7-10 klasių moksleiviais.

Jau mėnesį „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa siūlo registruotis mokykloms ar pavienėms klasėms, tada suburti palaikymo komandą ir atvykti į „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipos namų rungtynes, o jau po šio apsilankymo sostinės klubo krepšininkės atvyks į jūsų mokyklas ir praves kūno kultūros pamoką.

Pirmieji Vilniaus komandos rungtynėse apsilankė Pilaitės vidurinės mokyklos auklėtiniai. Simboliška, tačiau šią mokyklą baigė ir dvi „Kibirkšties-Tichės-IKI“ žaidėjos, seserys Eglė ir Greta Šniokaitės.

„Mums visiems labai patiko ši šventė, esame euforijoje, – teigė Pilaitės vidutinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Jūratė Raškauskienė. – Didžiuojamės, kad pas mus atvyko profesionali moterų krepšinio komanda. Renginyje patyrėme begalę emocijų, šis susitikimas su krepšininkėmis buvo itin naudingas. Mūsų mokyklos vaikai buvo labai patenkinti. Šiltai galėjome pabendrauti su visomis komandos žaidėjomis, norėtume daugiau tokių akcijų“.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos merginos Pilaitės mokyklos moksleiviams vedė dvi pamokas. Vieną berniukams, o kitą mergaitėms. Krepšininkės pademonstravo, kaip taisyklingai reikia atlikti pramankštą, mokė metimo paslapčių. Vėliau vaikai dalyvavo estafetėse ir baudų bei tritaškių metimų maratonuose porose su sostinės ekipos žaidėjomis.

„Džiaugiamės tokiu šiltu sutikimu, – sakė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. – Mūsų pamoką moksleiviams stebėjo ir mokyklos direktorius, ir klasės auklėtoja. Po pamokos dar ilgai bendravome ir dalinomės įspūdžiais. Tikrai labai smagus renginys. Tikimės, kad taip sugebėsime populiarinti krepšinį tarp mergaičių. Šįkart pamokoje tik kelios megaitės turėjo krepšinio pradmenis, kitas supažindinome pirmą kartą. Manau, joms patiko ir nuo šiol ši sporto šaka joms bus artimesnė“.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa ir toliau tęs bendradarbiavimą su sostinės bendrojo lavinimo mokyklomis. Šioje akcijoje laukiami visi. Daugiau informacijos apie dalyvavimą “Pamokoje su Kibirkšties-Tichės-IKI ekipa” galite gauti paskambinę telefonais 8618 69543 ir 8 5 248 3747 arba elektroniniu paštu info@bckibirkstis.lt

http://www.bckibirkstis.lt/%E2%80%9Ekibirksties-tiches-iki-zaidejos-tapo-kuno-kulturos-mokytojomis-foto