Teatro gimtadienis

Teatro gimimo diena – 1999 m. gruodžio mėn., kai pastatoma pirmoji muzikinė pasaka ,,Snieguolė ir septyni nykštukai”. 2000 m. kovo mėn. jaunieji aktoriai (7f klasės moksleiviai) jau dalyvauja Vilniaus miesto moksleivių teatrų festivalyje ,,Vaidenis”.
Tų pačių metų kovo mėn. teatras dalyvauja dar viename festivalyje. Tai leidyklos ,,Longman” organizuotas spektaklių anglų kalba konkursas. Kartu su anglų kalbos mokytoja Asta Lauciene pastatytame spektakliuke ,,Treasure seakers“ moksleiviai laimi I-ą vietą (konkursas vyko tarp Vilniaus ir Kauno vidurinių mokyklų).
teatrgim


2000 m. gegužės mėn. pastatomos šokio spektaklio pagal V.Nedzveckaitės scenarijų “Šv. Jurgi, atrakink žemę” I ir II dalys. Spektaklio premjera įvyksta saulėtą pavasario dieną mokyklos vidiniame kieme, o birželio mėn. aktoriai šoka Pilaitės bendruomenės šventėje prie Salotės ežero.
tegim
Gruodžio mėn. pastatomos ir spektaklio III ir IV dalys ir 2001 m. spektaklis vaidinamas Vilniaus miesto mokyklose, teatras dalyvauja vaikų teatrų šventėje “Šimtakojis”, Vilniaus moksleivių menų šventės “Džiaukimės drauge” II etape. Gegužės mėn. teatro trupė dalyvauja republikiniame moksleivių teatrų festivalyje Marijampolėje “Auksinis obuolys”, o rugsėjo mėn. įdomius spektaklio kostiumus pristato Sostinės karnavale.
2001m. gruodžio mėn. įvyksta lyrinės muzikinės komedijos “Pamokos tema:”Žmogaus griaučiai”
( pagal V.Nedzveckaitės scenarijų) premjera. 2002m. kovo mėn teatras gastroliuoja Kaune K.Kuprevičiaus vidurinėje mokykloje, balandžio mėn. spektaklis suvaidintas Vilniaus moksleivių teatrų festivalyje “Vaidenis”. Gegužės mėn. dalis teatro aktorių dalyvauja Respublikiniame vaikų teatrų festivalyje Vilniuje “Bjaurusis ančiukas”.
2002m. balandžio mėn. vykdomas bendras teatro, muzikos ir vokiečių kalbos projektas ir pastatoma muzikinė pasaka vokiečių kalba “Erškėtrožė”. Čia su moksleiviai repetuoja jau trys mokytojos: vokiečių kalbos – Laima Geraitienė, muzikos - Laima Šimanauskienė ir teatro vadovė Vita Nedzveckaitė.
Tų pačių metų rudenį spektaklį žiūri svečiai iš Vokietijos Maino miesto, PPRC kursų mokytojai germanistai, o taip pat teatras dalyvauja Respublikiniame teatriniame eksperimente “Pragiedruliai”, kuris vyko Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. 2002 m. gruodžio mėn. įvyksta muzikinio spektaklio “Sniego karalienė” premjera. Aktoriams talkina muzikos mokytojos Laimos Šimanauskienės vadovaujamas “Tikro garso” choras. 2003 m. gegužės mėn. teatras pakviečiamas į Respublikinį Palangos moksleivių teatrų festivalį, kur apdovanojamas diplomu “Už teatrinę kalbą”.
tgim
Teatras kiekvienais mokslo metais po 5-6 kartus kiekvieną spektaklį vaidina ir savo mokykloje, todėl jį pamato visi mokyklos mokiniai (kai kurie ir ne po vieną kartą) ir nemažai tėvelių.
teatrog
Teatro aktoriai ne tik vaidina spektakliuose, bet ir aktyviai dalyvauja įvairiuose mokyklos renginiuose. Mokytojai juos nuolat kviečia vesti įvairius koncertus, viktorinas, konkursus ir t.t., o taip pat dalyvauti įvairiuose projektuose, kur reikalinga sceninė patirtis.
Per keturis gyvavimo metus teatras labai išaugo. Taip pat šiais mokslo metais mokykloje vienuoliktokams pradėtas dėstyti teatras ir teatro meninė raiška, todėl teatrinėje veikloje vienokiu ar kitokiu būdu dalyvauja virš 60 8-12 klasių moksleivių.
2003 m. gruodžio mėn. mokykloje vyksta naujas renginys - moksleivių meno darbų daroda - aukcionas. Šį renginį pradeda Pilaitės teatro aktoriai, suvaidindami miniatiūrą "Vieno dailininko istorija".
2003-2004 m.m. mokykloje vykdomas integruotas teatro raiškos, muzikos, šokio ir technologijų projektas "Teatras, mada ir aš", kurio baigiamasis darbas yra muzikinis spektaklis "Nuo Egipto iki Brodvėjaus". Spektaklio scenarijaus autorė ir režisierė - Vita Nedzveckaitė, muzikos vadovė - Laima Šimanauskienė, kostiumai - Eglės Bertulienės.
Spektaklis keletą kartų vaidinamas mokykloje, Vilniaus miesto moksleivių teatro šventėje "Vaidenis" bei Marijampolės respublikinėje teatro šventėje "Aukso obuolys".
Atsiliepimai apie spektaklį "Sniego karalienė":
Man patiko spektaklis "Sniego Karalienė", nes jis sukurtas pagal pasaką. Šis spektaklis yra gražus tuo, kad čia ne viskas taip kaip tikroje pasakoje, o įterpta ir naujoviškų detalių. Spektaklyje puikiai vaidino aktoriai. Beje gražios dainos, juokingi žodžiai ir nuostabios dekoracijos spektaklį padarė įdomesnį. [Goda Lukaitė 6d]
Spektaklis "Sniego karalienė" žiūrovus sudomintų savo šiuolaikiškumu. Nors pats pavadinimas "Sniego karalienė" parodo rimtumą, tačiau šioje kūrybinėje grupėje, kuri ruošė šį spektaklį, rimtumo nesulauksi. Kiekvieną epizodą jie paverčia linksmu ir šiuolaikiškesniu. Taip visas spektaklis tampa labai įdomus. Žinoma, atkreipiau dėmesį į nuostabius kostiumus ir dekoracijas. Jie tikrai pribloškiantys! Šis spektaklis priverstų nusijuokti ar bent nusišypsoti net ir baisiausią žemės paniūrėlį. [Laura 6d]
Spektaklis man patiko, nes jis buvo nuotaikingas ir įdomus. Spektaklyje man patiko tai, kad dainos buvo atliktos gyvai ir gražiai sudainuotos, taip pat aktoriai vaidino įtikinamai ir nuoširdžiai. [Miglė V. 6d]
Man šis spektaklis buvo linksmas, naujoviškas, keistas, gal šiek tiek nenormalus. Jis yra ne mūsų amžiui. Bet šiaip spektaklis yra geras. [Julius K. 6d]
Šis spektaklis man labai patiko. Dainos, šokiai, muzika, vaidyba - viskas iki smulkmenų suderinta ir telpa į spektaklio veiksmą. Man patiko ir tai, kad viskas pateikiama su jumoru. Netgi nesijaučia paslėpto pamokymo. [Aušra Terleckaitė]
Šis spektaklis man labai patiko, nes jis įdomus, nuotaikingas, taip pat gerai organizuotas. Bet buvo ir trūkumų: tarpais per tyliai kalbėjo. Ten įdėta labai daug darbo, tikriausiai gražiausi pasaulyje rūbai. Spektaklis juokingas, linksmas ir visai nenuobodus, kaip daugelis kitų. Norečiau jį pamatyti dar kartą. Gerai, kad kažkas kuria tokius nuostabius spektaklius. [Aleksandras Bubnys 6d]
gim

g
Vadovė - Vita Nedzveckaitė