2012. Metodinis rinkinys klasės vadovui

laimairr1oma.2012
Pilaitės gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė R. Balčiūtė - knygos ,,Metodinis rinkinys klasės vadovui" bendraautorė.  Knyga išleista kartu su DVD ,,Filmuotos pamokos ir klasės valandėlės" , kuriame yra ir  Pilaitės gimnazijos dorinio ugdymo mokytojos metodinikės Laimos Pranskūnaitės vedamų pamokų fragmentai. 

2010-1012 m.m. Pilaitės gimnazija dalyvavo debatų centro organizuojamame dviejų metų projekte“ Debatų metodikos integravimas į formaliojo švietimo sistemą“.
20 mokyklos mokytojų dalyvavo seminare Druskininkuose, 12 mokytojų dalyvavo dviejose konferencijose.  Anglų kalbos mokytoja metodininkė R. Balčiūtė ir jos mokiniai  organizavo parodomuosius viešuosius debatus Vilniaus Jeruzalės vidurinės mokyklos bendruomenei, dalyvavo forumo debatuose Mažvydo progimnazijoje. R. Balčiūtė pravedė 77 įskaitines anglų kalbos pamokas, kuriose buvo naudojama debatų metodika. Debatų centrui buvo pateikti pravestų pamokų planai ir refleksija.
Debatų metodiką savo pamokose taip pat taikė tikybos mokytoja metodininkė L. Pranskūnaitė.
Metodinis rinkinys klasės vadovams – viena ir šio projekto dalių. Vadovėlio rašyme dalyvavo anglų kalbos mokytoja R. Balčiūtė. Ji yra penkių į vadovėlį įtrauktų klasės valandėlių autorė. L. Pranskūnaitės nufilmuotos pamokos fragmentai yra įtraukti į nufilmuotų pamokų ir klasės vadovėlių DVD.
Internete galite skaityti:

http://www.debate.lt/uploads/File/DOKUMENTAI/2013/Debatu-knyga-internet.pdf