2016. Pūsk muilo burbulus, o ne dūmus

Burbulai2.2016
2016 m. lapkričio 28 – gruodžio 2 dienomis gimnazijoje vyko prevencinė veiksmo savaitė „Sveika, saugi, patraukli mokykla“. Viena iš šiai savaitei skirtų veiklų – akcija „Pūsk muilo burbulus, o ne dūmus“
. Gruodžio 2-ąją Vilniaus Pilaitės gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo akcijoje ,,Pūsk muilo burbulus, o ne dūmus".


Burbulai3-12016

Burbulai4-12016

Šios akcijos iniciatoriai ir rengėjai - gimnazijos Mokinių parlamento nariai. Antro aukšto koridoriuje, netoli mokytojų kambario, ant sienos, buvo pakabintas plakatas, prie kurio kiekvienas mokinys ir mokytojas galėjo nusifotografuoti, pūsdamas muilo burbulus, ir taip sudalyvauti renginyje. „Manau mokykloje yra svarbu vaikams pasiūlyti kokias nors alternatyvas ar požiūrį, kad jie galėtų keisti savo elgesį. Šią akciją todėl taip ir pavadinome, bandydami pasakyti, kad pūsti muilo burbulus yra geriau nei dūmus, norėjome sugretinti žalingus įpročius ir pramogą, tokį lyg ir vaikišką užsiėmimą. Tai ir buvo mūsų tikslas, norėjome įrodyti, kad pūsti galima ne tik dūmus, nors, deja, gimnazistai dažnai tai daro. Sunku pasakyti, ar ši idėja labai pakeis vaikų požiūrį, galbūt dėl to, jog akcijoje nedalyvavo labai daug mokinių, o mokytojų, ko gero, dar mažiau. Ši akcija buvo skirta mokiniams. Kurie prisijungė, sudalyvavo, girdėjo ar matė, bent jau tą akimirką turėjo progą susimąstyti, “ – teigė mokyklos socialinė pedagogė Virginija Ratiukienė.
Paklausus, ką apie šią akciją mano gimnazijos direktorius Zotikas Popovas, šis sakė: Aplinkinių žmonių nuomonė veikia ir mane, dėl to kiekvienas inicijuotas renginys, kuris gali daryti įtaką mūsų gimnazijos bendruomenei, yra svarbus. Juk kiekvienas mokinys ir mokytojas savotiškai supranta programos idėją, bet turime nepamiršti, kad rūkymas kenkia sveikatai ir rodo blogą pavyzdį jaunesniems ir apskritai mus supantiems. Mano nuomone, turime atsižvelgti į visus kriterijus, apie kuriuos retai susimąstome. Tokių renginių ir akcijų, išvykų į įvairias įstaigas turi būti daugiau, kad žmonės susimąstytų, ar tikrai verta pūsti dūmus?
Akcijos metu labiausiai visus stebino kūrybiška burbulų pūtimo idėja, mokinių bei mokytojų santykiai ir bendradarbiavimas. Šalia specialiai šiai akcijai įrengto stendo buvo daug šypsenų ir juoko, tai kūrė šiltą ir nuotaikingą atmosferą, kvietė prisijungti vis daugiau žmonių. Ateityje tikimės sulaukti daugiau renginių, kurie skatintų bendravimą, kūrybiškumą, keistų požiūrį į žalingus įpročius ir pritrauktų žmonių dėmesį.

Žurnalistų būrelio narės Ada Kaniavaitė ir Kotryna Jančuraitė, 1 h