Lietuvos kartografų draugijos laiškas

Laba diena,
Norime pasidalinti informacija su Jumis, kaip Švietimo bendruomenių asociacijos atstovais, jog Lietuvos kartografų draugija yra atvėrusi Lietuvai svarbių žemėlapių galeriją internete (www.100lietuvoszemelapiu.lt). Žemėlapių galerija yra nuolat pildoma, žemėlapiai vertinami. Tokiu būdu siekiame supažindinti kiekvieną − mažą ir didelį − su Lietuvai svarbiais žemėlapiais.
Raginame mokinius, studentus lankytis žemėlapių svetainėje, domėtis žemėlapiais, vertinti juos (paprasta − po kiekvienu žemėlapiu yra mygtukas, kurį spustelėjus galima išreikšti susidomėjimą ir simpatijas pasirinktam žemėlapiui). Tuo tikslu maloniai prašome pasidalinti savame mokslo ir švietimo bendruomenės rate žinia apie 100lietuvoszemelapiu.lt

Turime ir kitų gerų žinių, bet jau skirtų pedagogams, švietėjams. Lietuvos kartografų draugija kartu su Vilniaus universitetu organizuoja konferenciją kartografijos mokslo ir technologijų tema "Cartocon 2018" (www.cartocon.lt) . Netrukus skelbsime registracijos į renginį pradžią. Renginys vyks paskutinį lapkričio penktadienį Vilniuje. Mokslo ir švietimo srities atstovams, planuojama, patekimas į renginį bus nemokamas. Sekite naujienas (www.facebook.com/lietuvoskartografija). Manome, kad žemėlapis galėtų būti įdomi tema geografijos, istorijos, meno, informacinių technologijų ir kitų dalykų mokytojams, taip pat bendrai už pedagoginės veiklos organizavimą atsakingiems darbuotojams ar eilę skirtingų dalykų mokantiems pradinių klasių mokytojams ir pan.

Na ir galiausiai dar viena žinia apie vaikams skirtą tradicinį, nuo 2004 m. kas dveji metai Lietuvoje organizuojamą, renginį. Taigi, rudens pabaigoje bus skelbiamas tarptautinio B. Petchenik vardo Vaikų žemėlapio konkurso nacionalinės atrankos etapas. Kviesime vaikus Lietuvos kartografų draugijai siųsti savo sukurtus žemėlapius, o pavasario pabaigoje-vasaros pradžioje tradiciškai kviesime į darbelių parodą ir šventinį tos parodos atidarymą, apdovanojimų ceremoniją (vaikai itin mėgsta šį konkurso momentą). Visas naujienas skelbsime Lietuvos kartografų draugijos Facebook paskyroje, su ankstesnio konkurso taisyklėmis galite susipažinti čia: www.geoportal.lt/geoportal/web/mokslo-populiarinimas/vaiku-piesiniu-konkursas . Kviečiame sekti naujienas ir kartu su ugdytiniais dalyvauti, paraginti vaikus, padėti jiems priartėti ir įsitraukti į prasmingą pasaulio pažinimo veiklą per žemėlapį.

 Pagarbiai,
Rita Viliuvienė

Lietuvos kartografų draugija
el. paštas rivilius@gmail.com

Daugiau informacijos apie Lietuvos kartografų draugiją:
Socialiniame tinkle www.facebook.com/lietuvoskartografija
Lietuvos erdvinės informacijos portale www.geoportal.lt/lkd
Konferencijos svetainė www.cartocon.lt